Erasmus+ STAJ - Ek Başvuru Duyurusu

2015-2016 Akademik Yılı Erasmus+ bütçemizden geriye  kalan miktar ile toplam 8 ÇOMÜ öğrencisi (2 Önlisans, 2 Lisans, 2 Yüksek Lisans, 2 Doktora öğrencisi)* için Erasmus Stajı yapma şansı doğmuştur. Minimum 2 ay sürecek ve en geç 30 Nisan 2017 tarihinde bitecek şekilde bir staj ve staj kurumu ayarlaması durumunda başvuran öğrencilerimizden sekizi Erasmus+ Staj hareketliliği için hibelendirilecektir. Ek Staj hakkına başvuru için diğer şartlar aşağıdaki gibidir:

• Yabancı Dil Belgesi – 50 ve üzeri bir puan almış olmak (Son üç yıl içerisinde ÇOMÜ  Yabancı Diller Yüksek Okulu’nda yapılan Erasmus sınavları, YDS, KPDS, ÜDS, TOEFL sınavları geçerli belgeleridir). Bu staj başvurusuna özel yeni bir yabancı dil sınavı yapılmayacaktır.

• Transkript – Genel not ortalaması lisans öğrencileri için en az 2.20 veya üzeri, lisansüstü öğrencileri için en az 2.50 veya üzeri olmalıdır. Başvuru döneminde alınacak güncel transkriptteki Genel Not Ortalaması’na bakılacaktır.

• Letter of Intent (Staj yapacağınız kurumdan aldığınız ve sizi stajyer olarak kabul ettiklerini gösteren basit bir onay yazısı. “Şu isimli öğrencinizin kurumumuzda şu tarihler arasında staj yapması uygundur” içerikli bir email ya da faks çıktısı yeterlidir)

Erasmus+ Staj Hareketliliği hakkında genel ve daha detaylı bilgi için web sitemizin aşağıdaki sayfasını inceleyebilirsiniz.

DUYURU TARİHİ

23 KASIM – 4 ARALIK

BAŞVURU TARİHİ

5 ARALIK – 21 ARALIK

SONUÇ AÇIKLANMA TARİHİ

26 ARALIK

*- Herhangi bir eğitim kademesinde verilen kontenjandan daha az başvuru olması ya da hiç başvuru olmaması halinde o kontenjan hakkı en fazla başvurunun geldiği eğitim kademesine yapılacaktır.