ÇOMU 2022-1-TR01-KA131-HED-000052034 Personel Ders Verme Hareketliliği Başvuruları

ÇOMU 2022-1-TR01-KA131-HED-000052034 Personel Ders Verme Hareketliliği başvuruları başlamıştır.

Lütfen aşağıdaki duyuruyu dikkatle okuyarak başvurunuzu yapınız.

2022-1-TR01-KA131-HED-000052034 numaralı Erasmus KA131 Projesi kapsamında gerçekleştirilecek olan Erasmus+ Ders Verme Hareketliliği başvuruları 05 Haziran 2023 tarihinde başlamaktadır. Başvuru ve seçim süreci aşağıdaki takvime uygun olarak ilerleyecektir.

Başvurular: 05.06.2023 - 07.07.2023

Sonuç Açıklama: 12.07.2023

İtiraz Süresi: 13.07.2023 - 17.07.2023

Kesin Sonuç İlanı: 20.07.2023

Hareketliliğe Uygun Tarihler: 02.10.2023 - 31.05.2024

Katılımcıların; 31 Mayıs 2024 tarihinde hareketlilikleri tamamlanacak şekilde kabul mektuplarını almaları ve başvuru esnasında sunmaları gerekmektedir. Katılımcılar; 2 Ekim 2023 - 31 Mayıs 2024 arası herhangi bir tarihte hareketlilik gerçekleştirilebilir. Kabul mektupları bu tarihler arasında belirlenecek 5 gün için alınmalıdır. Bu tarihin ertelenmesi ya da kazanan adayların haklarının ileri bir tarihe ertelemesi mümkün değildir.

Kabul mektubu bir başvuru ön şartıdır ve kabul mektubu olmadan başvuru yapılamaz. Resmi bir fiziki mektup gerekli değildir. Bölümünüzün anlaşmalı olduğu üniversitenin Erasmus bölüm ya da kurum yetkilisinden alınan, tarih belirten ve eğitim alma hareketliliğini ifade eden bir e posta alınması yeterlidir. Bu e posta kabul mektubu olarak sunulabilir.

14.09.2021 tarih ve 16 sayılı Üniversitemiz Senato kararı ile güncellenen başvuru ve seçim kriterleri hakkında ayrıntılı bilgi için lütfen tıklayınız.

Sürecin daha sağlıklı yürütülmesi ve tüm destek taleplerine hızlı, eşit, şeffaf ve kayıt altında cevap verilebilmesi için tüm sorularınız ve destek taleplerinizi lütfen erasmuspersonel@comu.edu.tr adresine e posta göndererek belirtiniz. Sorularınız en kısa sürede cevaplanacaktır.

Başvurular aşağıdaki adresten çevrimiçi olarak gerçekleştirilecektir. İlgili adrese e-devlet üzerinden giriş yaparak ilanlar listesinden üniversitemizin ilanını bulmanız ve ardından "2022-1-TR01-KA131-HED-000052034 Personel Ders Verme Hareketliliği" ilanına başvuru gerçekleştirmeniz gerekmektedir.

Başvuru sistemi Koordinatörlüğümüz kontrolünde değildir. Koordinatörlüğümüz sisteme herhangi bir müdehalede bulunamamaktadır. Dolayısıyla yaşanabilecek sorunları, mümkünse ekran görüntüsüyle birlikte erasmuspersonel@comu.edu.tr adresine e posta ile göndermeniz önem arz etmektedir. Koordinatörlüğümüz, bu problemleri sistemin yöneticisi olan Ulusal Ajans'a iletecektir.

Başvurular çevrimiçi olarak gerçekleştirilecektir. Ayrıca ofise bir belge teslim edilmesine gerek yoktur.

Başvuru yapabileceğiniz Üniversiteleri ikili anlaşmalar sayfamızda (buradan ulaşabilirsiniz) bulabilirsiniz. Anlaşmamızın olmadığı bir üniversiteden kabul alınarak başvuru yapılması halinde başvurunuz geçersiz olacaktır.

Başvuru adımlarında göreceğiniz "tercihler" kısmında sadece Üniversitemizin adını görünecektir. Üniversitemiz seçilerek başvuruya devam edilecek, yüklediğiniz kabul mektubu tercihiniz olarak kabul edilecektir. Kabul mektubu alacağınız üniversite ile anlaşmamız olması gerektiğini tekrar hatırlatırız.

Adayların başvurularında kullandıkları e posta adresine gelecek olan bu onay e postasını takip etmesi ve 3 iş günü içinde gelmezse ofisimize müracaat etmesi gerekmektedir. kriterine dayanılarak

ÇOMU 2021-1-TR01-KA131-HED-000003577 Personel Ders Verme Hareketliliği'ne hibeli hak kazanan adayların başvurularında "Mevcut akademik yılda* Eğitim Alma Hareketliliği’nden faydalanmış ise" -25 puan uygulanacaktır.

BAŞVURU AŞAMASINDA KARŞILAŞILABİLECEK SORUNLARA DAİR NOTLAR:

• Teknik sebeplerden dolayı anlaşmalı olduğunuz Üniversite listede çıkmıyorsa TR Canakka01 seçeneğini işaretleyiniz. Ancak adayların tercihi, kabul mektubu alınan üniversite olacaktır. Kabul mektubu alınan üniversite ile anlaşma olması şarttır. Anlaşma olmayan bir üniversiteden alınan kabul mektubu ile yapılan başvuru geçersizdir. Kabul mektubunuzdaki tercih ettiğiniz kurum ile olan anlaşma Koordinatörlüğümüz veritabanından kontrol edilecektir.

• Başvuruların değerlendirilmesinde kullanılacak ve adaylara çeşitli puanlar kazandırabilecek olan kriterler Erasmus Koordinatörlüğü’nün veri tabanından adayın toplam puanına otomatik olarak yansıtılacaktır. Adayların başvurularında oluşacak puanlar; bu veri tabanındaki bilgilere göre oluşacaktır ve her adaya başvurusu ardından onay e postası gönderilecektir. Onay e postasında adaylar puanını görebilecek ve bir hata olması durumunda itiraz gerçekleştirebilecektir. Adayların başvurularında kullandıkları e posta adresine gelecek olan bu onay e postasını takip etmesi ve 3 iş günü içinde gelmezse ofisimize müracaat etmesi gerekmektedir.

• Adayların puanları hesaplanırken koordinatörlüğümüz veri tabanındaki ders verme, ders teklifi ve anlaşma yapma gibi bilgilerin 28 Nisan 2023 tarihindeki halleri dikkate alınacaktır. Erasmus anlaşmaları için bu tarih itibari ile karşı kurumdan kontenjan bilgilerini içeren onay e postası gelmiş ve koordinatölüğümüzün erasmusba@comu.edu.tr adresine iletilmiş olması gerekmektedir. Bu tarihten sonra yapılacak ders teklifi, anlaşma, koordinatör değişikliği gibi işlemler 2024-2025 akademik yılı başvurularına yansıyacak, bu başvurulara etki etmeyecektir. Bölüm ve Fakülte Erasmus Koordinatörlükleri ise 14 Nisan 2023 tarihindeki durumları ile puanlamaya etki edecek, bu tarih sonrasındaki yapılacak değişiklikler bu takvimde ilan edilen başvuruların puanlamasına etki etmeyecektir.