Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Erasmus Birimi

2023-2024 Akademik Yılı Güz ve Bahar Dönemi Öğrenim ve Staj Hareketliliği Başvuru Sonuçları

-

2023/2024 Akademik Yılında Güz ve Bahar döneminde Erasmus Öğrenim ve Staj Hareketliliği'nden yararlanmak üzere seçilen aday öğrencilerin gideceği üniversitelerin belirtildiği listeler hazırlanmıştır.

Kullanıcak projelerden 2023 yılına ait projenin bütçesi henüz Ulusal Ajans tarafından ilan edilmemiştir. Seçimler önceki sene giden öğrenci sayıları dikkate alınarak gerçekleştirilmiştir. Ulusal Ajans ilanının ardından listelerde (turuncu ve yeşil) renkli olarak gösterilen aday öğrencilerin statüsü asil öğrenci olarak değiştirilecektir.

Erasmus Öğrenim Hareketliliği Sonuçları için tıklayınız.

Erasmus Staj Hareketliliği Sonuçları için tıklayınız.

Başarı sıralamaları ve hibeli aday öğrenci seçim listesi hakkında detaylı bilgi aşağıda bulunmaktadır:

  • Turuncu ile işaretlenmiş olan aday öğrenciler, listede belirtilen üniversitelere güz dönemi için hibeli olarak yerleştirilmişlerdir.
  • Yeşil ile işaretlenmiş olan aday öğrenciler, listede belirtilen üniversitelere bahar dönemi için hibeli olarak yerleştirilmişlerdir.
  • Mavi ile işaretlenmiş olan aday öğrenciler sunmuş oldukları kabul mektuplarındaki staj yerlerine hibeli olarak gitmeye hak kazanmıştır.
  • Öğrenim hareketliliği sonuç listesinde kırmızı renkle işaretli öğrenciler, başvuru duyurusunda açıkça belirtilen şartlardan biri ya da birkaçına aykırı şekilde başvurdukları için uygunluk kontrolü aşamasında başvuruları reddedilmiştir.
  • Öğrenim ve Staj hareketliliği sonuç listesinde yerleştirildiği yer olarak "ofisle iletişime geçiniz" yazan öğrencilerimizin başvurularında eksiklik nedeniyle en kısa zamanda Erasmus Ofisi ile "erasmusogrenim@comu.edu.tr" adresi üzerinden e-posta ile irtibata geçmelidir.

Başvuru ve yerleştirme sonuçları, başvuruda bulunan öğrencilerin bölümlerindeki başarı durumlarına göre sıralanmış şekilde yukarıdaki listelerde yer almaktadır.

Adayların sunduğu evrakların incelenmesi sonucunda beyana aykırı bir durum tespit edilmesi halinde, sürecin hangi aşamasında olursa olsun adayın başvurusu iptal edilecektir!


Hibesiz Öğrenci

Öğrenciler hibe almadan da  asgari kriterleri yerine getirerek, yeterli anlaşma kontenjanı olduğu takdirde Erasmus Programı'ndan yararlanabilirler.

Hareketlilikten hibesiz olarak yararlanmak isteyen öğrenciler buradan indirip doldurabilecekleri hibesiz başvuru dilekçesini 17 Nisan 2023 Pazartesi günü saat 17.00'a kadar erasmusogrenim@comu.edu.tr e-posta adresine pdf ya da jpeg formatında atmaları gerekmektedir.


Bilgilendirme Toplantıları

Lütfen toplantıya gelmeden önce buraya tıklayarak gitmeden önce yapılması gerekenler sayfasını dikkatlice inceleyiniz fakat başvuru konusunda herhangi bir işlem yapmayınız. ​

Seçilen öğrencilerin bilgilendirme toplantısına katılımı zorunludur.

Toplantıya katılmayan adaylar için başta puan düşümü olmak üzere kurallar dahilindeki tüm yaptırımlar uygulanacaktır.

Güz Döneminde Gitmek Üzere Seçilenler için Toplantı Takvimi

Toplantı tarihi: 25 Nisan 2023

Toplantı Yeri: Microsoft Teams

Saat: 14:00

Seçilen öğrencilere toplantı kodu, toplantı gününden önce başvuru yaptıkları e-posta adreslerine gönderilecektir.

Staj Hareketliliği ile Gitmek Üzere Seçilenler için Toplantı Takvimi

Toplantı tarihi: 27 Nisan 2023

Toplantı Yeri: Microsoft Teams

Saat: 14:00

Seçilen öğrencilere toplantı kodu, toplantı gününden önce başvuru yaptıkları e-posta adreslerine gönderilecektir.

Bahar Döneminde Gitmek Üzere Seçilenler için Toplantı Takvimi

Bahar dönemi hareketliliğe seçilen öğrencilerin şu an herhangi bir işlem yapmasına gerek yoktur.

Bahar dönemi hareketlilik gerçekleştirecek öğrencilere Bilgilendirme Toplantısı Eylül-Ekim aylarında yapılacak ve öğrenciler toplantıdan önce e-posta yoluyla bilgilendirilecektir.


İtirazlar

Seçim sonuçları konusunda itirazı olan öğrencilerin, buradan indirecekleri itiraz dilekçesini en geç 17 Nisan 2023 Pazartesi günü saat 17.00'a kadar erasmusogrenim@comu.edu.tr e-posta adresine pdf ya da jpeg formatında atmaları gerekmektedir.


Feragat

Herhangi bir sebeple hakkından feragat etmek isteyen öğrenciler buradaki dilekçeyi doldurup erasmusogrenim@comu.edu.tr e-posta adresine pdf ya da jpeg formatında gönderebilirler. 


Erasmus Hareketliliği ile ilgili tüm sorularınızı lütfen erasmusogrenim@comu.edu.tr'ye gönderiniz!

Ekler

2023-2024 Akademik Yılı Güz ve Bahar Dönemi Öğrenim Hareketliliği Başvuru Sonuçları.pdf
2023-2024 Akademik Yılı Staj Hareketliliği Başvuru Sonuçları.pdf
Feragat Dilekçesi.doc
Hibesiz Başvuru Dilekçesi.doc
İtiraz Dilekçesi.doc