2022-2023 Akademik Yılı Erasmus Öğrenim Hareketliliği Başvuruları Başlamıştır!

2021-1-TR01-KA131-HED-000003577 ve 2022-1-TR01-KA131-HED-000052034 Projeleri Kapsamında 2022-2023 Akademik Yılı Erasmus Öğrenim Hareketliliği Başvuruları Başlamıştır!

Tüm başvuru süreci online olacaktır. Ofise belge teslimi yapılmayacaktır!

Başvuru sistemi 14 Mart 2022 tarihi saat: 10:30'da açılacak ve 28 Mart 2022 saat 17:00'da kapanacaktır. Sistem kapandıktan sonra herhangi bir uzatma yapılmayacaktır.

KION sistemine ön başvuru yaptıktan sonra size gönderilen kullanıcı adı ve şifre ile sisteme girip, bilgilerinizi güncelleyip, tercih yapmanız ve başvurunuzu tamamlamanız gerekmektedir. Sadece ön başvuru yapmak yeterli değildir!

Online başvuru yapmadan önce lütfen tercih edeceğiniz üniversitelerin talep ettiği yabancı dil seviyelerini kontrol ediniz.

Anlaşmaları ve dil seviyelerini kontrol edebilmek için tıklayınız.

Anlaşmaların dil seviyelerini Öğrenci Hareketliliği kısmından kontrol etmeyi unutmayınız.

Örnek olarak:

Başvuruda YDYO’nun gerçekleştirmiş olduğu Erasmus Yabancı Dil Sınav sonucunu kullanacaksanız YDYO’dan sınav belgesi almanıza gerek yoktur. Sisteme sonucunuzu girmeniz yeterlidir. (Sistem bir sınav belgesi yüklemenizi zorunlu tutacağı için “YDYO” adını verdiğiniz boş bir Word dosyası yükleyebilirsiniz.)

YDS, e-YDS, YÖKDİL ya da TOEFL sonucunuzu kullanacaksanız sonuç belgenizi pdf ya da jpeg formatında sisteme yüklemelisiniz. Bu belge doğrulama kodu içeren bir belge olmalıdır.

Güncel transkriptinizi ÜBYS’den pdf olarak alıp sisteme yükleyebilirsiniz. Öğrenci işlerinden imzalı transkript almanıza gerek yoktur. Beyan ettiğiniz not ortalamanız ve yüklediğiniz pdfnin doğruluğu tarafımızdan teyit edildikten sonra başvurunuz onaylanacaktır.

Online Başvuru Formunda yer alan “Başvuru Bilgileri” kısmındaki “Hareketliliğe hibesiz olarak katılmak istiyorsanız işaretleyiniz” kısmını lütfen işaretlemeyiniz. “Hibesiz hareketlilik başvuruları” Erasmus Hareketliliği Sonuçlarından sonra başlayacaktır.

Erasmus+ öğrenim hareketliliği başvuru kılavuzu için tıklayınız.

14 Mart 2022 tarihi itibariyle hazırlanan "Tahmini Kontenjan Listesi" için tıklayınız.

Başvuru yapacağınız sistemin kullanım kılavuzu için tıklayınız.

Öğrenim hareketliliği başvurusu yapmak için tıklayınız.

Son başvuru tarihi 28 MART 2022, Saat 17:00!

Sorularınız için lütfen erasmusogrenim@comu.edu.tr'ye e-posta atınız.

2022-2023 Akademik Yılı Öğrenim Hareketliliği Başvuru Kılavuzu.pdf
2022-2023 Akademik Yılı Öğrenim Hareketliliği Tahmini Kontenjan Listesi.pdf