2020 - 2021 Akademik Yılı Turizm Öğrencileri için Erasmus+ KA108 Staj Hareketliliği Başvuru Kılavuzu ve Takvimi

Trakya Üniversiteler Birliği Staj Konsorsiyumu Projesi

BAŞVURU TAKVİMİ

Programa Başvuru 8 Nisan 2021 - 22 Nisan 2021
Sonuç Açıklanma  28 Nisan 2021
Hibesiz Gidiş Başvurusu ve İtirazlar 28 Nisan 2021 - 3 Mayıs 2021
Nihai Sonuç Açıklanma 7 Mayıs 2021

Trakya Üniversiteler Birliği Staj Konsorsiyumu projesi sadece Turizm bölümü öğrencilerine açık bir staj hareketliliği projesi olup genel kural ve kaideler açısından KA103 Staj projesi ile aynıdır.

KA103 Erasmus Öğrenci Staj Hareketliliği hakkında bilgi için lütfen Erasmus web sayfamızı inceleyiniz: Staj hareketliliği ve uygun staj yeri bulmak hakkında bilgi almak için tıklayınız.

KA108 Projemize dâhil olan bölümler:

• Turizm Fakültesi (Tüm bölümler)
  • Ayvacık Meslek Yüksekokulu (Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri, Seyahat, Turizm ve Eğlence Hizmetleri)
  • Ezine Meslek Yüksekokulu (Seyahat Turizm ve Eğlence Hizmetleri)
  • Gelibolu Piri Reis Meslek Yüksekokulu (Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri, Seyahat-Turizm ve Eğlence Hizmetleri)
  • Gökçeada Meslek Yüksekokulu (Turizm ve Otel İşletmeciliği)
  • Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu (Gastronomi/Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Turizm İşletmeciliği)
  • Lisansüstü Eğitim Enstitüsü (Seyahat İşletmeciliği ve Turist Rehberliği, Sağlık Turizmi, Turizm İşletmeciliği

KİMLER BAŞVURABİLİR:

• Yabancı dil sınavından en az 50 alan öğrenciler Erasmus+ Öğrenim Hareketliliğinden yararlanmak üzere başvurabilirler. COMU YADYO Erasmus Yabancı Dil Sınavı, YDS, e-YDS, TOEFL ve YÖKDİL sonuçları kabul edilir. Denklik tabloları için tıklayınız.
  • Öğrencinin yükseköğretim kurumu bünyesinde örgün eğitim kademelerinin herhangi birinde (birinci, ikinci veya üçüncü kademe) bir yükseköğretim programına kayıtlı, tam zamanlı öğrenci olması gerekmektedir.
  • Birinci kademe (Ön lisans/Lisans) öğrencilerinin kümülatif akademik not ortalamasının (GNO) en az 2.20/4.00 olması gerekmektedir.
  • İkinci ve üçüncü kademe (Yüksek lisans ve doktora) öğrencilerinin kümülatif akademik not ortalamasının (GNO) en az 2.50/4.00 olması gerekmektedir.

NEREDE STAJ YAPACAĞIM:

• Öğrencinin başvuru esnasında ibraz ettiği, kabul aldığı işletmede staj yapabilir.
  • Kabul belgesi olmadan başvuru yapan ve hareketliliğe hak kazanan öğrenciler Varna ve şehre 30 km mesafede bulunan ve Bulgaristan sahilindeki en güzel beldelerden biri, denizin ve “Baltata” Ulusal Koruma Alanı'nın manzarasına sahip, çoğu plajda yer alan 43 otelin bulunduğu ALBENA ‘da staj yapabileceklerdir.

Önemli Not: Bu işletmede staj yapmak için başvuracak öğrenciler 15 Haziran 2021 tarihinde ilgili kurumda işbaşı yapacak şekilde kendilerini hazırlamalı ve buna göre başvurmalıdır. Dönem sonu final sınavlarının çakışması vs. gibi durumlar göz önünde bulundurulmalıdır. Bu kurum için başvuran öğrenciler pasaport numaralarını da yazmalıdır bu nedenle eğer yoksa başvuru öncesi bir pasaport edinmelidir. Seçilen öğrencilerin pasaport numaraları Trakya Üniversitesine iletilecektir ve öğrencilerin çalışma izinleri şirket tarafından alınacaktır. Bu sayede vize işlemi öğrenci için kolaylaşacaktır.

BAŞVURU NASIL NEREYE YAPILACAK VE GEREKLİ BELGELER

• Başvuru için gerekli tüm belgelerin erasmusogrenim@comu.edu.tr adresine tek bir e-posta ile yollanması gerekmektedir.
  • Belgeleriniz incelendikten sonra başvurunuz uygun ise başvuru e-postanıza yanıt olarak “başvurunuz onaylanmıştır” e-postası gönderilecektir.
  • Başvuru formlarında imzası bulunmayan adayların başvuruları kabul edilmez.
  1. Başvuru Formu (Başvuru formunu indirmek için tıklayınız.)
  2. Güncel Tarihli Transkript (ÜBYS’den alınabilir.)
  3. Yabancı Dil Sınavı Sonuç Belgesi (Yabancı Diller Yüksek Okulu'ndan alacağınız sonuç belgesi, e-YDS/YDS, YÖKDİL veya TOEFL sonuç belgesi)
  4. Kabul Belgesi (Letter of Intent) (İndirmek için tıklayınız.)

* Proje kapsamında Bulgaristan'da staj yapmak isteyen öğrenciler için kabul belgesi gerekmez.

KONTENJAN ve STAJ SÜRESİ

Toplam Kontenjan     : 10

Staj Süresi                  : Asgari 2 ay

*Hibe almadan staj sürenizi uzatabilirsiniz.

(Öğrencilerin vize başvuru ücretlerini faturalandırıldığı takdirde vize başvuru ücreti karşılanacaktır.)

DEĞERLENDİRME ve SEÇİM ÖLÇÜTLERİ:

• Yabancı Dil Sınavı baraj puanı 50’dir.

Akademik Başarı Düzeyi = (Genel Not Ortalaması x 0,5) + (Yabancı Dil Puanı x 0,5)

Akademik Başarı Düzeyine/Genel Başarı Puanına Etki Eden Özel Durumlar

Türkiye Ulusal Ajansının yayınlamış olduğu, programın yürütülmesine dair hazırlanan el kitabında genel başarı puanına etki eden özel durumlar listelenmiştir. Başvuru esnasında ibraz edilmelidir.

Şehit ve gazi çocuklarına

+15

Engelli öğrencilere (engelliliğin belgelenmesi kaydıyla)

+10

2828 Sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu Kapsamında haklarında korunma, bakım veya barınma kararı alınmış öğrencilere

+10

Daha önce yararlanma (hibeli veya hibesiz)

-  10

Vatandaşı olunan ülkede hareketliliğe katılma

-  10

Hareketliliğe seçildiği halde süresinde feragat bildiriminde bulunmaksızın hareketliliğe katılmama

-  10

İki hareketlilik türüne birden aynı anda başvurma (öğrencinin tercih ettiği hareketlilik türüne azaltma uygulanır, Bilgi verilmemesi halinde Erasmus Ofisi herhangi bir başvurudan puanı azaltır. )

-  10

Hareketliliğe seçilen öğrenciler için: Yükseköğretim kurumu tarafından hareketlilikle ilgili olarak düzenlenen toplantılara/eğitimlere mazeretsiz katılmama (öğrencinin Erasmus’a tekrar başvurması halinde uygulanır)

-  5

Dil sınavına gireceğini beyan edip mazeretsiz girmeme (öğrencinin Erasmus’a tekrar başvurması halinde uygulanır)

-  5

Hareketlilik ile ilgili tüm sorularınızı erasmusogrenim@comu.edu.tr e-posta adresine gönderebilirsiniz.

Erasmus+ Staj Hareketliliği Başvuru Formu KA108.docx
Letter of Intent.docx