Akademik Personel Ders Verme Hareketliliği Başvuru Rehberi

1. Erasmus Öğretim Elemanı Hareketliliği Programından yararlanmak isteyen öğretim elemanları çevrimiçi başvuru yapabilmek için öncelikle kabul mektubu almalıdır;
  2. İkili Anlaşmalar sayfasından bölümünüzün anlaşmalı olduğu üniversiteleri inceleyiniz. Hareketliliği anlaşmalı olduğunuz bir Üniversite ile yapabilirsiniz. Gitmek istediğiniz üniversite veya üniversiteleri belirleyiniz. İletişim bilgilerinden ve üniversitelerin internet sitelerinden Erasmus ve Bölüm Sorumlularını tespit ediniz. İkili Anlaşmalar Sayfası için tıklayınız.
  3. Bölümünüzde anlaşması bulunan ve gitmek istediğiniz üniversitenin Erasmus ve Bölüm Sorumlularına e posta ile yazışarak ders verme hareketliliğinden faydalanmak istediğinizi belirtiniz ve anlaşmanız halinde; hareketliliğin planlanan tarihlerinin, süresinin ve üniversitenin adının açıkça belli olduğu bir e posta alınız. Bu e postayı “pdf” formatında kaydediniz.
  4. Bölümünüzde anlaşması olmayan bir üniversiteye gitmek istiyorsanız kabul mektubuna ek olarak anlaşma imzalanmasını sağlamalısınız. Yeni bir ikili anlaşma prosedürleri hakkında ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

KABUL MEKTUBU ALINMASI ARDINDAN ÇEVRİMİÇİ SİSTEM ÜZERİNDEN BAŞVURU REHBERİ

1. https://portal.ua.gov.tr/default.aspx adresine gidiniz ve E Devlet Seçeneği ile giriş yapınız.

2. “İlanlar” sekmesine tıklayınız.

3. Listeden Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesini seçiniz.

4. Açılan ilanlardan “Erasmus Personel Hareketliliği Başvuruları” satırında “İlana Git” seçeneğine tıklayınız.

5. “E Devlet İle Giriş” seçeneğine tıklayınız.

6. Sistem tekrar e devlet üzerinden kimliğinizi doğrulamanızı isteyecektir.

7. “Yeni Başvuru” seçeneği ile devam ediniz.

8. Açılan başvuru listesinde aşağıdaki sayfalardan ilerleyerek Üniversitemizin ilanını bulunuz ve “başvur” seçeneği ile devam ediniz.

9. Onay kutucuğunu işaretleyerek “Devam Et” seçeneğine tıklayınız.

10. Açılan sayfada “Alan Seçimi” yapmalısınız. “Akademik Personel Ders Verme Hareketliliği” seçeneği ile devam ediniz.

11. Açıklamaları dikkatle okumanızın ardından onay kutucuğunu seçiniz ve “kaydet ve ilerle” tuşu ile başvuruya devam ediniz.

12. Kimlik bilgilerinizi kontrol ederek devam ediniz.

13. Adres bilgilerinizi seçerek devam ediniz.

14. “Daha önce çalıştı ve halen çalışıyor” seçeneğini seçerek onay kutusunu doldurunuz. Ardından “kaydet ve ilerle” ile devam ediniz.

15. Açılan sayfada iş bilgileriniz girilmelidir. Bu sayfada dikkat edilmesi gereken nokta “Kurum / Özel sektörün Adı” seçeneğidir. Buraya Fakülteniz ve Bölümünüz yazılmalıdır. “Bölüm” ifadesi; öğrencilerimizin üniversite sınavlarında seçebildiği en küçük birimi ifade eder.Bu bazı fakültelerde anabilim dalı ya da program olabilir. Adayların buna uygun olanı seçmesi gerekmektedir. Eğitim Fakültesi gibi bazı fakültelerde bu istisnai durum görünmektedir. Adayların örnekte görüldüğü gibi “Yabancı Diller Eğitimi” yerine “Japon Dili Eğitimi” seçeneğini yazması gerekmektedir. Bilgilerin girilmesi ardından “Ekle” seçeneği ile çalışma bilgileri kaydedilmiş olacaktır.

16. Çalışma bilgilerinizi ekledikten sonra “Kaydet ve İlerle” seçeneği ile devam ediniz.

17. Bu sayfada “kabul mektubunuz” ve varsa dil puanınızı gösterir “Yabancı Dil Belgesi” yüklenmelidir. Kabul mektubu zorunludur ve yüklenmeden yapılan başvurular geçersizdir.

18. Açılan sayfada tüm bilgilerinizi kontrol etmelisiniz. Ardından “Yukarıdaki bilgilerimin doğruluğunu kabul ediyorum” seçeneğini işaretleyerek “Başvur” tuşu ile ön başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

19. Ön başvurunuzun tamamlanması ardından “Başvurularım” seçeneği ile başvurunuzu görebilirsiniz.

20. Başvurunuz ofisimiz tarafından üç iş günü içerisinde kontrol edilecek ve size oluşan başvuru puanınızı da bildiren bir onay e postası gelecektir. Başvurunuz, ancak bu e posta ardından tamamlanmış olacaktır. Puanınızı hesaplayabileceğiniz araca buradan ulaşabilirsiniz.

Akademik Personel Ders Verme Hareketliliği Başvuru Kılavuzu.pdf