Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Erasmus Birimi

Güz Dönemi Öğrenim Hareketliliği ve Yaz Dönemi Staj Hareketliliğine Seçilen Öğrenciler için Bilgilendirme Toplantıları Gerçekleştirildi

 16 Nisan 2024 Salı günü, saat 14.00 ile 16.00 arasında gerçekleşen Erasmus Öğrenim Hareketliliği, Güz Dönemi Giden Öğrenci Bilgilendirme Toplantısı ve 17 Nisan 2024 Çarşamba günü, saat 14.00 ile 16.00 arasında gerçekleşen Yaz Dönemi Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı, Microsoft Teams platformu üzerinden çevrimiçi olarak düzenlendi. Toplantılarda güz dönemi öğrenim hareketliliğine ve yaz dönemi staj hareketliliğine seçilen öğrenciler hareketlilik süreci hakkında bilgilendirildi ve öğrencilere yol gösterici bilgiler sunuldu.

 Toplantıların başlangıcında, Erasmus kurum koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Ali Emrah Tokatlıoğlu, katılımcılara kısa bir bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi. Ardından Psikolojik Danışman Öğr. Gör. Cumhur Çırnaz "Kaygı ile baş edebilme" konulu bir sunum ile öğrencilerimizin sürecinde üniversitemizin psikolojik danışmanlık hizmetleri ve Erasmus hareketliliğindeki akran danışmanlığı projesinden bahsetti. Daha sonra, Erasmus giden öğrenci sorumlusu Öğr. Gör. Elvan Ecem İşal öğrencilerin yapmaları gerekenleri ve süreci adım adım anlatan bir sunum gerçekleştirdi. Toplantıların devamında, daha önce öğrenim hareketliliği gerçekleştiren Cansu Üzver ve staj hareketliliği gerçekleştiren Hatice Deniz Hızal kendi deneyimlerini ve sürecini içeren bir sunum yaptı.

 Toplantıların son bölümünde, gidecek olan öğrencilerin merak ettikleri sorular cevaplandırdı. Katılımcılar, bu fırsatı kullanarak kendilerini bekleyen deneyim hakkında daha fazla bilgi edindiler.