KA171 hareketliliği Nasıl Yapılır

ICM / KA171 Nasıl Yapılır

Kabul edilmiş ve finanse edilmiş ICM projesi için ilgili birimin öğrenci ve personelleri arasında bir seçim süreci başlar. Bu seçim belli kurallar çerçevesinde çağrıya açılır. Erasmus+ program ülkesi olmayan (ortak ülkeler) ile yükseköğretim kurumları arasında veya yükseköğretim kurumu ile akademik olmayan (işletme) kurum arasında gerekli şartları yerine getirerek yapılır. (Not dökümü, talep formu, yabancı dil seviyesi, üniversiteler arası iş birliği anlaşması vb.)

Yükseköğretim kurumu ve işletme arasında gerçekleştirilecek hareketlilik faaliyetleri için kurumlar arası anlaşma koşulu aranmazken, iki yükseköğretim kurumu arasında gerçekleştirilecek öğrenci öğrenim ve personel ders verme faaliyetleri için anlaşma imzalanma zorunluluğu vardır.

Öğrenci ve personel aşağıdaki gibi hareketlilik gerçekleştirebilir.