Gelen Öğretim Elemanı / Personel Prosedürü

GELEN ÖĞRETİM ELEMANLARI / PERSONEL İÇİN PROSEDÜR

Akademik Personel Değişimi İçin Prosedür :

• İkili Anlaşma kapsamında gelecek öğretim elemanlarının sayısı belirlenir.
  • Gelmek isteyen öğretim elemanları kendi üniversitelerindeki Erasmus Birimi'ne başvururlar.
  • Daha sonra COMU Akademik Birim Koordinatorleriyle iliskiye gecerler ve geliş tarihi ve dersler belirlenir.
  • Gelecek öğretim elemanıyla akademik birim koordinatörü yazışarak   Teaching Staff Exchange Programme    oluştururlar. Bu belge iki kurum tarafından ve gelecek öğretim elemanı tarafından imzalanır. Bir kopyası Erasmus Birimi'ne iletilir.
  • Gelecek öğretim elemanları için ÇOMÜ Erasmus Birimi bir davetiye yollar.
  • Dönmeden önce, gelen öğretim elemanlarına ders verdikleri akademik birim tarafından yaptıkları aktiviteleri içeren Letter of Confirmation verilir. Bu belgenin bir kopyası da Erasmus Birimi'ne iletilir.

İdari Personel Değişimi İçin Prosedür :

• İkili Anlaşma kapsamında gelecek personelin sayısı belirlenir.
  • Gelmek isteyen personel kendi üniversitelerindeki Erasmus Birimi'ne başvururlar.
  • Daha sonra COMU Akademik Birim Koordinatorleriyle iliskiye geçer ve geliş tarihi,   İş Planı / Work Programme    belirlenir. 3 kopya halinde hazırlanır. Bir kopyası Erasmus Birimi'ne gönderilir.
  • Gelecek personel için ÇOMÜ Erasmus Birimi bir davetiye yollar.
  • Gelen personel dönmeden önce,ilgili birim tarafından yaptıkları aktiviteleri içeren Letter of Confirmation verilir. Bu belgenin bir kopyası da Erasmus Birimi'ne iletilir.

Hazırlık Ziyareti için Prosedür :

• Gelmek isteyen personel COMU Erasmus Ofisi yada Akademik Birim Koordinatorleriyle ilişkiye geçer ve geliş tarihi vb detaylar belirlenir. Hazırlık Ziyareti Formu 3 kopya halinde hazırlanır. Bir kopyası Erasmus Birimi'ne gönderilir.
  • Gelecek personel için ÇOMÜ Erasmus Birimi bir davetiye yollar.

NOT:
Akademik Birim Koordinatörleri gelen personele konaklama yeri bulması konusunda yardım eder ancak masrafları bağlı bulundukları üniversitedeki Erasmus fonundan karşılanır.

Eğitim Alma Mobility Agreement.docx
Gelen Yabancı Öğrenci Bilgi Formu.doc