Yunus Emre Enstitüsü Yaz Okulu Kapsamında Üniversitemize Gelen Öğrencilere Erasmus Sunumu Gerçekleştirildi

Yunus Emre Enstitüsü’nün düzenlediği Türkçe Yaz Okulu kapsamında üniversitemizde bulunan misafir öğrencilerimize Erasmus Kurum Koordinatörlüğü tarafından “Üniversitemizdeki Uluslararası Öğrenciler ve Değişim Programları” konulu bir sunum gerçekleştirildi. Uluslararası Öğrencilerin tam zamanlı olarak Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğrencisi olabilme imkanları ile başlayan sunum, başta Erasmus ve Mevlana olmak üzere değişim programları ve ikili anlaşmalar kapsamındaki eğitim olanaklarının detaylı anlatımıyla devam etti. Üniversitemizde yürütülen değişim programlarının yöntemi, kapsamı, içeriği konusunda öğrencileri bilgilendiren Erasmus Kurum Koordinatörü Uzman Ali Emrah TOKATLIOĞLU, özellikle ülkemize yeniden gelmek isteyen öğrencilerimiz için değişim programlarının önemli bir fırsat olduğunu vurgulayarak, katıldıkları bu Türkçe Yaz Okulu sayesinde başlayan kültürel alışverişin devamını temenni etti. Soru cevap bölümünde, Türkçe Yaz Okulu deneyiminin kendilerini memnun ettiğini belirten öğrencilerimiz için hem değişim programları kapsamında öğrenim görmek adına üniversitemizin, hem de mesleki anlamda staj faaliyeti gerçekleştirmek isterlerse Dış İlişkiler Koordinatörlüğü ofisimizin kapıları her zaman açık kalacaktır.