Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Erasmus Birimi

Üniversitemizde "Buddy" Programıyla, Gelen Öğrencilere Destek

.

   20 Eylül 2023 - Üniversitemiz, Erasmus+ ve Freemover programları kapsamında gelen uluslararası öğrencilerin daha iyi bir uyum sağlamalarına yardımcı olmak amacıyla "Buddy" öğrenci programını başlattı. Bu çerçevede, gelen öğrencilere rehberlik edecek olan "Buddy" öğrencilerine yönelik iç eğitimler düzenlendi.


   Eğitim programı, gelen öğrencilere kampüs ve şehirde daha rahat bir başlangıç yapabilmeleri için gerekli bilgi ve becerileri kazandırmayı amaçlıyor. "Buddy" öğrencilerine verilen eğitimde, gelen öğrencilere nasıl destek sağlayacakları ve nasıl etkili iletişim kuracakları konularında detaylı bilgiler sunuldu.


   Eğitim programının odak noktaları arasında, gelen öğrencilere kampüsteki önemli noktaların tanıtılması, ulaşım kartlarının alınmasında yardımcı olunması ve şehir hakkında bilgilendirme yer alıyor. Ayrıca, katılımcılara resmi hesaplar oluşturmanın ve İl Göç İdaresi işlemleri konusunda da rehberlik yapıldı.


   Eğitim programı, Üniversitemiz Erasmus Anlaşmalar ve Gelen Öğrenci/Akademisyen Sorumlusu Öğretim Görevlisi Çağrı Ege eşliğinde gerçekleştirildi. Programa gönüllü asistan öğrenciler ve "Buddy" olan öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.


    Üniversitemiz, uluslararası öğrencilere sıcak bir karşılama sunarak onların Üniversitemiz ve şehir ile daha çabuk uyum sağlamalarına katkıda bulunmayı amaçlıyor. "Buddy" öğrencileri, bu önemli görevde gelen öğrencilere yardımcı olarak, uluslararası öğrencilerin Üniversitemizdeki deneyimlerini en iyi şekilde yaşamalarına destek olacaklar.