Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Erasmus Birimi

Üniversitemiz KA131 Erasmus Projesi ile Türkiye Birincisi Oldu

Üniversitemizde 2024-2025 akademik yılından itibaren uygulanacak olan KA131, Yükseköğretimde Öğrenci ve Personel Değişimi Projesi ile büyük bir başarıya imza attık. Türkiye genelinde 208 üniversite arasında gerçekleştirilen değerlendirmede, üniversitemiz Personel Ders Verme Hareketliliği bütçesinde Türkiye birincisi oldu.

Proje kapsamında toplam bütçe değerlendirmesinde Trakya Üniversiteler Birliği içerisindeki en yüksek Erasmus değişim programı bütçesine sahip üniversite olarak öne çıktık. Ayrıca, Türkiye genelinde toplam bütçe açısından en iyi 35. üniversite olma başarısını elde ettik.

Bu projeden toplam 108 öğrenci ve 35 personelimiz faydalanacaktır. Son üç yılda tamamlanan projelerimizin hepsinde hedef sayıya ulaştık, hatta aştık. YÖK'ün sıfır iade hedefi kapsamında da projelerin tamamında sıfır iade yaparak bize verilen bütçenin tamamını kullanıp Avrupa Komisyonu'na herhangi bir iade yapmayan bir üniversite olarak gurur duyuyoruz.

 

Dış İlişkiler Koordinatörü: Doç. Dr. Mehmet YILDIZ


Erasmus Kurum Koordinatörü: Öğr. Gör. Dr. Ali Emrah TOKATLIOĞLU


Giden Öğrenci Yetkilileri: Öğr. Gör. Elvan Ecem İŞAL ve İ. Samet YAVAŞ
Gelen Öğrenci-Personel ve Anlaşma Yetkilisi: Öğr. Gör. Çağrı EGE
Giden Personel ve Bütçe Yetkilisi: A. Cenk KATI

Üniversitemizin uluslararasılaşma hedefleri doğrultusunda elde edilen bu başarıda emeği geçen tüm personelimize teşekkür ederiz.