Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Erasmus Birimi

ULUSAL AJANS BAŞKANI SAYIN MESUT KAMİLOĞLU'NDAN DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ'NE ZİYARET

Erasmus Öğrenci Topluluğu ESN CANAKKALE'nin organizasyonunda üniversitemizin ev sahipliği yaptığı ve Türkiye'deki tüm üniversitelerin ESN yöneticilerinin yönettiği Ulusal "SPM" toplantısına katılan Avrupa Birliği Bakanlığı Ulusal Ajansı Başkanı Mesut KAMİLOĞLU, İletişim Koordinatörü Rana KASAPOĞLU ÖNDER ve Uzman yardımcısı Bevran Belgin AHLAS, üniversitemiz Dış İlişkiler Koordinatörlüğü Ofisi'ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Hasan KAPLAN ve Erasmus Kurum Koordinatörü Uzman Ali Emrah TOKATLIOĞLU ile Erasmus+ programının güncel durumu, geleceği ve üniversitemizdeki Erasmus hareketliliği konusunda karşılıklı değerlendirmelerde bulunan Ulusal Ajans ekibi, ziyaretin gerçekleştiği yeni ofise olan beğenilerini ve kurumumuzla işbirliğinin sorunsuz şekilde devamı konusunda iyi dileklerini sunarak ayrıldılar.

ULUSAL AJANS BAŞKANI SAYIN MESUT KAMİLOĞLU'NDAN DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ'NE ZİYARET

 

Erasmus Öğrenci Topluluğu ESN CANAKKALE'nin organizasyonunda üniversitemizin ev sahipliği yaptığı ve Türkiye'deki tüm üniversitelerin ESN yöneticilerinin katıldığı Ulusal "SPM" toplantısına katılan Avrupa Birliği Bakanlığı Ulusal Ajansı Başkanı Mesut KAMİLOĞLU, İletişim Koordinatörü Rana KASAPOĞLU ÖNDER  ve Uzman yardımcısı Bevran Belgin AHLAS, üniversitemiz Dış İlişkiler Koordinatörlüğü Ofisi'ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Hasan KAPLAN ve Erasmus Kurum Koordinatörü Uzman Ali Emrah TOKATLIOĞLU ile Erasmus+ programının güncel durumu, geleceği ve üniversitemizdeki Erasmus hareketliliği konusunda karşılıklı değerlendirmelerde bulunan Ulusal Ajans ekibi, ziyaretin gerçekleştiği yeni ofise olan beğenilerini ve kurumumuzla işbirliğinin sorunsuz şekilde devamı konusunda iyi dileklerini sunarak ayrıldılar.

ESN (ERASMUS STUDENT NETWORK ) NEDİR ?

Erasmus Student Network (ESN),  Avrupa çapında faaliyet gösteren en büyük öğrenci ağıdır ve 39 ülkede, 800 ‘ den fazla yüksek öğrenim kurumunda faaliyet göstermektedir.Gönüllülük esasıyla 15000’den fazla üyesiyle 190000’in üzerinde öğrenciye hizmet vermektedir.

ESN Türkiye ve SPM Çanakkale

Türkiye, Erasmus Yaşamboyu Öğrenme Programı‘na 2004 yılında dahil oldu ve bu süreçten sonra ESN’e dahil olmak için Türkiye'de çalışmalar yapıldı. 2005 yılında Ülke Temsilcileri Konseyi’ne yapılan sunumun ardından ESN Türkiye resmi olarak faaliyete geçti ve o günden itibaren ESN’in en aktif ülkelerinden biri olarak faaliyetlerini yürütmeye başladı. ESN Türkiye, aynı zamanda Erasmus Öğrenci Ağı Derneği olarak da yasal varlığını sürdürmektedir.

ESN Türkiye Ulusal Platformları, ESN Türkiye üyesi olmaya hak kazanmış üniversitelerdeki temsilcilerin Güz, Bahar ve Başkanlar Toplantısı olmak üzere yılda üç kez bir araya gelerek gerçekleştirdiği olağan kongrelerdir.

10-12 Şubat 2017 tarihleri arasında Çanakkale’ de ESN Canakkale kurucu başkanı Mustafa TEKİN önderliğinde ESN Canakkale üyelerinin yoğun emekleri  ile,  çok verimli geçen toplantıya ev sahipliği göstererek ESN Türkiye Başkanlar Toplantısı (Section Presidents Meeting) gerçekleştirilmiştir. Bu toplantıya ESN Türkiye üyesi olan 42 şubenin yanı sıra Ulusal Ajans  Başkanı sayın Mesut KAMİLOĞLU, Ulusal Ajans  İletişim Koordinatörü Dr. Rana KASAPOĞLU ÖNDER , Uzman Yardımcısı Bevran Belgin AHLAS katılım gerçekleşmiştir. Açılış konuşmalarını ÇOMÜ Dış İlişkiler Koordinatörü Doc.Dr. Hasan KAPLAN , ÇOMÜ Erasmus Kurum Koordinatörü Ali Emrah TOKATLIOĞLU ve Organizasyon Komitesi Başkanı Mustafa Tekin  yapmıştır. Toplantının Erasmus+ ‘ın 30. Yılı olması, ESN ve Erasmus Ofislerinin işbirlikleri konuşulmuş , her iki taraf içinde verimli olmuştur.

.