Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Erasmus Birimi

Speaking Club (Erasmus Öğrencileri için yabancı dil pratiği grubu) Etkinliği Gerçekleştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğrencilerinden Bahar dönemi Erasmus hareketliliğine seçilen ve ingilizce pratiği yapmak isteyenlerin katıldığı bir etkinlik gerçekleştirildi.

Üniversitemizde Fulbright kapsamında bulunan ve Turizm Fakültesinde akademik hizmet veren hocamız Kyle Zurcher liderliğinde,  ileriki aylarda yurtdışında bulunacak değişim öğrencilerimizin ingilizce konuşma pratiği kazanması için bir etkinlik grubu oluşturuldu. Speakin Club (Konuşma Kulübü) adı verilen bu etkinlik grubu, ilk buluşmasını dün akşam (18.12.2017) Vitalis Kafe'de gerçekleştirdi. 

Seçilen ve faaliyete gidecek öğrencilerin yanısıra daha önce Erasmus hareketliliğinden faydalanmış gönüllü öğrencilerimizin de katıldığı bu etkinlik, yalnızca ingilizce konuşma pratiği değil aynı zamanda Erasmus konusunda tecrübeli öğrencilerin yeni arkadaşlarına bilgilerini, tavsiyelerini ve görüşlerini aktarabilecekleri bir fırsat da sunmuş oldu. Gerek katılımcıların motivasyonu gerekse yarattığı katkı bakımından bu aktivitenin ikinci dönemde de gerçekleştirileceği, ilginin ve katılımın artışıyla da sürekli bir hale gelerek bir gelenek oluşturacağını öngörmekteyiz. 

Erasmus hareketliliğine seçilen ya da hareketliliği gerçekleştirip dönmüş olan öğrencilerimiz ikinci dönemde gerçekleştirilecek etkinlik zamanlarını web sitemizden ya da ofis panomuzdan takip edebilir, her konuda olduğu gibi bu konuda da dilediklerinde Erasmus Ofisi'ne uğrayarak bilgi alabilirler.