Romanya'nın saygın eğitim kurumlarından Ovidius Köstence Üniversitesi'nden Dr. Maria Alina Caratas, Erasmus Ders Verme Hareketliliği Programı kapsamında Çanakkale Uygulamalı Bilimler Fakültesi / Sağlık Yönetimi Bölümü'nü 14

Romanya'nın saygın eğitim kurumlarından Ovidius Köstence Üniversitesi'nden Dr. Maria Alina Caratas, Erasmus Ders Verme Hareketliliği Programı kapsamında Çanakkale Uygulamalı Bilimler Fakültesi / Sağlık Yönetimi Bölümü'nü  14 Kasım 2023 tarihinde ziyaret etti.

Resmi bir ziyaret çerçevesinde gerçekleşen etkinlikte, Çanakkale Uygulamalı Bilimler Fakültesi'ni temsil eden akademisyen Prof. Ekrem Tufan, Dr. Maria Alina Caratas'a eşlik etti. 07.06.2022 tarihinde Prof. Ekrem Tufan'ın öncülüğünde imzalanan Erasmus anlaşması sayesinde gerçekleşen bu ziyaret, sadece sağlık yönetimi alanında değil, aynı zamanda uluslararası ilişkiler, tıp, İngiliz Dili ve Edebiyatı, ve işletme gibi geniş bir yelpazede işbirliği olanaklarını gündeme getirdi.

Öğretim görevlisi Dr. Maria Alina Caratas, ziyareti sırasında Çanakkale Uygulamalı Bilimler Fakültesi öğrencileri ve akademisyenleri ile etkileşimde bulunarak, farklı disiplinlerdeki potansiyel işbirliklerini değerlendirdi. Bu etkileşim, akademik alandaki bilgi ve deneyim paylaşımını teşvik ederek, kültürel ve akademik bağları güçlendirmeyi amaçladı.

Bu anlamlı ziyaret, üniversiteler arası uluslararası işbirliğinin önemini vurgulayarak, öğrencilere ve akademisyenlere farklı perspektifler sunma fırsatı sağladı. Gelecekteki benzeri etkinliklerle ilgili olarak, her iki üniversite de ortak projeler ve değişim programları konusundaki işbirliğini sürdürme arzusunu dile getirdi.

Bilgi: Bölümünüzde Erasmus anlaşması gerçekleştirmek için ilgili prosedürler;