Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Erasmus Birimi

Meet Your Country '19 Gerçekleştirildi

-

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Erasmus Ofisi’nin geçen yıl başlatmış olduğu “Volunteer for Erasmus” (Erasmus için Gönüllü Ol) projesi kapsamında oluşturulan ekip bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Meet Your Country” etkinliğinde buluştu. 2019-2020 Akademik yılı güz dönemi hareketliliği için seçilen öğrenciler, gidecekleri ülkelere daha önce hareketlilik yapmış eski Erasmus öğrencileri ile buluştular.

ÇOMÜ PDR biriminden Öğr. Gör. Cumhur Çırnaz ve Erasmus Kurum Koordinatörü Ali Emrah Tokatlıoğlu tarafından başlatılan organizasyonda katılımcı öğrenciler, gidecekleri ülkelerin bayrakları etrafında toplanarak samimi bir sohbet başlattılar. Kendiliğindenliğin temel prensip olduğu bu buluşmada, katılımcı öğrenciler hem tanışma hem de kendi aralarında bir iletişim kanalı kurma fırsatı sağladılar.

Bu sayede seçilen öğrencilerin önlerindeki en önemli psikolojik bariyer olan “kaygıları” azaltmayı hedefleyen ekibimiz, bu yıl ikinci olarak düzenlenen bu organizasyonun üniversitemizde bir ileriki yıllarda da gitgide daha kaliteli ve verimli hale gelerek tekrarlanması umudundadır.