Kağıtsız Erasmus Çalıştayı'nda Katılım Gösterdik

Ulusal Ajans ve Selçuk Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen Kağıtsız Erasmus Çalıştayı'na Türkiye'nin değişik bölgelerinden 28 üniversite ve European University Foundation (EUF)'tan bir proje temsilcisi katılmıştır. Erasmus programında dijitalleşmenin ele alındığı çalıştayda öğleden önceki oturumda kurum temsilcileri tarafından yapılan sunumların ardından öğleden sonraki oturumlarda tüm üniversitelerin katılımlarıyla dijital araçların kullanımı uygulamalı olarak test edilmiştir. Son bölümde tüm üniversiteler süreçle ilgili tecrübe ve deneyimlerini paylaşmış ve daha sonra atılacak adımlar için bir yol haritası belirlenmiştir.

Aralarında ODTÜ, İTÜ, Yıldız Teknik Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi gibi köklü üniversitelerin bulunduğu 28 üniversitelik ekibe davet edilen Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Erasmus Koordinatörlüğü, Koordinatörümüz Ali Emrah TOKATLIOĞLU'nun katılımıyla 2021 sonrası yeni program döneminde uygulanmaya başlanacak olan "Erasmus Without Paper / Kağıtsız Erasmus" projesi kapsamındaki modülleri deneyerek tecrübelerini hem Türkiye Ulusal Ajansı hem de Avrupa'dan gelen yetkililer ile paylaştı. Üniversitemizi Erasmus hareketliliğinin organizasyonunda bu seviyeye getiren herkese emekleri için sonsuz teşekkür ederiz.