ErasmusDays Kapsamında Akademisyenlere KA 171 Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

Uluslararası akademik işbirliğini artırmak ve Erasmus+ programının olanaklarını tanıtmak amacıyla ErasmusDays etkinlikleri çerçevesinde, akademisyenlere yönelik KA 171 bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Uluslararası akademik işbirliğini artırmak ve Erasmus programının olanaklarını tanıtmak amacıyla ErasmusDays etkinlikleri çerçevesinde, akademisyenlere yönelik KA 171 bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantı, Çanakkale Onsekiz Mart üniversitesinde , SBF Cemil Meriç Konferans salonunda düzenlendi ve çeşitli fakültelerden birçok akademisyenin katılımıyla verimli bir şekilde tamamlandı. KA 171 programının sunduğu olanaklar, başvuru süreçleri ve program kapsamında yapılabilecek değişim faaliyetleri hakkında detaylı bilgiler sunuldu. Üniversitemizin KA171 proje başvurusunda bölümlerin projeye katılma taleplerinin çerçevesi, yöntemi ve takvimi katılımcılar ile paylaşıldı.

Toplantının ilk bölümünde, Erasmus KA 171 programının kapsamı ve amaçları hakkında detaylı sunumlar yapıldı. Katılımcılar, Erasmus+ programının farklı aşamaları ve projelere başvuru süreçleri hakkında bilgilendirildi. Sunumlar sırasında katılımcılara, programın sunduğu avantajlar, katılım şartları ve proje hazırlık süreçleri gibi konularda detaylı bilgi verildi.

Sunumların ardından gerçekleşen soru-cevap bölümünde, akademisyenler programla ilgili merak ettikleri soruları uzmanlara yöneltme fırsatı buldular. Sorulara verilen detaylı yanıtlar, katılımcıların Erasmus  KA 171 programını daha iyi anlamalarını sağladı.

ErasmusDays etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen bu toplantının, üniversitenin uluslararasılaşma hedeflerine katkı sağlaması ve Erasmus programı çerçevesinde daha fazla akademik işbirliği yapılması bekleniyor.