Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Erasmus Birimi

ÇOMÜ Dış İlişkiler Ofisi, 2023 – 2024 Akademik dönemi Uluslararası Değişim Öğrencileri “Erasmus Günleri” etkinlikleri kapsamında Tarihi Alanı Ziyaret etti.

2023-2024 Güz akademik döneminde öğrenim görecek ÇOMÜ Uluslararası Değişim Öğrencileri, Çanakkale Savaşları Tarihi Alan Başkanlığı ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi iş birliği ile düzenlenen etkinlik kapsamında tarihi alanı ziyaret ettiler. 
Gelen değişim öğrencilerimizin “2023 Yılı Erasmus Günleri” faaliyetleri kapsamında Çanakkale Savaşları Tarihi Alanındaki tarihsel geçmişin ve kültürel değerlerimizi ziyaret etmesi önem teşkil etmektedir. Etkinlik kapsamında Çanakkale Savaşları Tarihi Alan Başkanlığı mihmandarlığında “Şehit Onbaşı Heykeli, Alçıtepe 1915 Hilal-i Ahmer Hastane Sergisi, 1915 Siper Canlandırması, Şehitler Abidesi, Seddülbahir Kalesi, 57. Piyade Alayı Şehitliği, Conkbayırı - Atatürk'ün Saatinin Parçalandığı Yer’i ziyaret etmişlerdir. 

Almanya, Çekya, İtalya, Japonya, Kazakistan, Polonya, Slovakya’dan gelen öğrenciler Erasmus, Freemover ve üniversitenin ikili işbirliği kapsamında yer alan anlaşmalar bünyesinde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde öğrenim görecekler ve ÇOMÜ öğrencilerimiz ile yerelde çeşitli etkinlerde yer alacaklardır. 

Bilindiği üzere, Avrupa Birliği’nin eğitim, gençlik ve spor alanlarındaki Birlik Programı olan Erasmus+ Programı 2004 yılından bu yana Ulusal Ajans tarafından yürütülmektedir. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi de Erasmus+ Programının tanınırlığını ve desteklenen projelerin görünürlüğünü artırmak, Programdan henüz yararlanmamış kişileri Erasmus+ Programından yararlanmaya teşvik etmek ve yaygınlaştırma çalışmaları gerçekleştirmektedir.