Birimimiz, Jyvaskyla Üniversitesi (Finlandiya) tarafından düzenlenen “Erasmus Çalışanları Haftası” eğitimine katıldı.

Erasmus Kurum Koordinatörlüğü, değişim programlarını daha kaliteli yürütebilmek ve kurumumuza daha iyi hizmet verebilmek için ofis içi personelinin eğitimine de önem vermektedir. Bu kapsamda Finlandiya’da bulunan Jyvaskyla Üniversitesi tarafından düzenlenen bir alan içi eğitim etkinliğine davet edilen Erasmus Kurum Koordinatörü Uzman Ali Emrah Tokatlıoğlu ve Giden Öğrenci Birimi Sorumlusu Elvan Ecem Başel, üniversitemizi temsilen 15-19 Ocak tarihleri arasında söz konusu etkinliğe katıldılar.

Avrupa’nın birçok farklı ülke ve üniversitesinden gelen yaklaşık 30 kişilik bir katılımcı grubuyla beş gün süren bu etkinlikte Erasmus Yükseköğretim Öğrenci Hareketliliği sırasında karşılaşılan ortak problemler ve çözüm önerileri tartışıldı. Çalışma grupları şeklinde organize edilen ve katılımcıların, ilgili konu başlıkları üzerinden kendi deneyimlerini paylaştığı etkinlikte yer alan ekibimiz şu çalışmalara katıldı:

• Kültürlerarası ağ oluşturma
  • Öğrenci değişiminde güvenlik meseleleri
  • Öğrencilerin yurt dışında aldıkları derslerin tanınmasında iyi örnekler ve zorluklar
  • Öğrenci hareketliliğinde ruh sağlığı ile ilgili meseleler
  • Üniversitenin fakülte ve bölümleri ile iletişim
  • Giden ve gelen staj öğrencilerine nasıl destek verilmeli?
  • Personel hareketliliği; bir bireysel kazanç mı yoksa kurumsal bir fayda mı?