Yabancı Öğrencilere Yönelik Uluslararası Ders Programının Oluşturulması Duyurusu

YABANCI ÖĞRENCİLER İÇİN

ULUSLARARASI DERS PROGRAMININ OLUŞTURULMASI

Akademik birimler tarafından hazırlanan 2017/2018 Akademik Yılında Üniversitemize gelen Yabancı öğrencilerin alabileceği dersleri içeren Uluslararası Program oluşturulmuş ve aşağıdaki sitede yayımlanmıştır.

ULUSLARARASI PROGRAM OLUŞTURULURKEN İZLENECEK YÖNTEM
Yeni Ders Ekleme

1. Üniversitemizin Bölüm, Anabilim/Anasanat Dalı ya da Programlarındaki öğretim görevlileri https://www.neoerasmus.com/ sayfasından üyelik oluştururarak, ders teklifi sayfasındaki “Yeni Ders Teklifi” butonuna tıklayarak Uluslararası Programlarda Verilecek Derslerin Formuna ulaşabilmektedirler. neoErasmus üyelik kılavuzu için tıklayınız. Sorulan sorulara cevap verildikten sonra, öğretim görevlileri, e-postalarına iletilen formun çıktısını alıp imzaladıktan sonra bağlı oldukları Bölüm / Anabilim / Anasanat Dalı / Program kurullarına iletirler.

Ayrıca aşağıdaki bağlantıda yer alan güncel ders listesine ek olarak 2018/2019 Akademik Yılı  uluslararası programında mevcut derslerde değişiklik yapmak veya silmek isteyen öğretimleri Uluslararası Programlarda Verilecek Derslerde Değişiklik Formunu –  doldurarak Fakülte Dekanlıklarına / Enstitü / Yüksekokul / Meslek Yüksekokulu Müdürlüklerine sunar.

2. Dekanlık ve Müdürlükler, Bölüm / Anabilim / Anasanat Dalı / Program kurullarından gelen Uluslararası Program önerisini veya Uluslararası Programlarda Verilecek Derslerde Değişiklik Formlarını Enstitü / Fakülte/ Yüksekokul / Meslek Yüksekokulu kurulunda görüşerek karara bağlar ve Üniversite Senatosu’nda görüşülmek üzere 06.04.2018 tarihine kadar Dış İlişkiler Koordinatörlüğü, Erasmus Birimine sunar.  Söz konusu kurullar gerekli gördüklerinde bölümler ya da programlar arasında yabancı dilde ortak bir uluslararası programa da karar verebilirler ve Üniversite Senatosu’nun onayına sunarlar.

Uluslararası Program ile ilgili diğer hususlar:

• Uluslararası Program kapsamındaki dersler için Güz/Bahar dönem ayrımı yapılmaksızın tek bir program olarak ve öğrencilerin bulundukları yıl ayrımı yapılmaksızın oluşturulur ve uygulanır.

• Uluslararası Programda yer alacak derslerin ECTS kredileri, olağan programlardaki derslerin ECTS kredilerinden bağımsız olarak hesaplanır.

• Uluslararası Programdaki derslerin açılması için en az 10 öğrencinin kayıtlı olması şartı aranmaz.

• İlgili derslerin ücret ödemeleri ise Üniversitemiz Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı’nın yapmış olduğu bilgilendirmeye göre ilgili yönergenin maddesinden farklı olarak 2914 sayılı Yüksek Öğretim Personel Kanunu’nun 11. Maddesi uyarınca Örgün Öğretim ders ücreti üzerinden ve ders yükleri dikkate alınarak gerçekleştirilecektir.

• Üniversitemiz 29.12.2016 tarih ve 12 sayılı Senato Kararı gereği; Üniversitemiz Rektörlüğünce oluşturulan komisyon tarafından Ulusal Ajans'ın önerileri doğrultusunda hazırlanan "Erasmus+ Ders Verme Hareketliliği Başvuruları"nın değerlendirme aşamasında kullanılacak seçim kritlerleri arasında + puan kazandırabilecek hususlar aşağıda belirtilmiştir;

“Bir önceki ya da mevcut akademik yılda Erasmus+ kapsamında Üniversitemize gelen yabancı öğrenciler için hazırlanan ULP kodlu ders havuzunda ders teklifi bulunması + 5 PUAN

“Bir önceki ya da mevcut akademik yılda Erasmus kapsamında Üniversitemize gelen yabancı öğrencilere ders vermiş olmak + 5 PUAN

Uluslararası Program ile ders kodlarının oluşturulması:

Dekanlık ve Müdürlükler, Bölüm / Anabilim / Anasanat Dalı / Program kurullarından gelen Uluslararası Program önerileri Uluslararası Program kapsamındaki derslerin kodları ULP ile başlar, aşağıdaki tabloda belirtilen akademik birim numarası ve 001’den başlamak üzere üç haneli ders numarası ile oluşturulur. Örneğin BİGA İİBF’nin ilk dersinin kodu ULP-07-001 olmalıdır. Bu prosedür Erasmus Ofisi tarafından gerçekleştirilecektir.

Eğitim Bilimleri Enstitüsü

Sağlık Bilimleri Enstitüsü