Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Erasmus Birimi

2022-2023 Akademik Yılı Erasmus Staj Hareketliliği Başvuruları Başlamıştır!

-

2021-1-TR01-KA131-HED-000003577 ve 2022-1-TR01-KA131-HED-000052034 Projeleri Kapsamında 2022-2023 Akademik Yılı Erasmus Staj Hareketliliği Başvuruları Başlamıştır!

Tüm başvuru süreci online olacaktır. Ofise belge teslimi yapılmayacaktır!

Başvuru sistemi 14 Mart 2022 tarihi saat: 10:30'da açılacak ve 28 Mart 2022 saat 17:00'da kapanacaktır. Sistem kapandıktan sonra herhangi bir uzatma yapılmayacaktır.

KION sistemine ön başvuru yaptıktan sonra size gönderilen kullanıcı adı ve şifre ile sisteme girip, bilgilerinizi güncelleyip, tercih yapmanız ve başvurunuzu tamamlamanız gerekmektedir. Sadece ön başvuru yapmak yeterli değildir!

Başvuruda YDYO’nun gerçekleştirmiş olduğu Erasmus Yabancı Dil Sınav sonucunu kullanacaksanız YDYO’dan sınav belgesi almanıza gerek yoktur. Sisteme sonucunuzu girmeniz yeterlidir. (Sistem bir sınav belgesi yüklemenizi zorunlu tutacağı için “YDYO” adını verdiğiniz boş bir Word dosyası yükleyebilirsiniz.)

YDS, e-YDS, YÖKDİL ya da TOEFL sonucunuzu kullanacaksanız sonuç belgenizi pdf ya da jpeg formatında sisteme yüklemelisiniz. Bu belge doğrulama kodu içeren bir belge olmalıdır.

Güncel transkriptinizi ÜBYS’den pdf olarak alıp sisteme yükleyebilirsiniz. Öğrenci işlerinden imzalı transkript almanıza gerek yoktur. Beyan ettiğiniz not ortalamanız ve yüklediğiniz pdfnin doğruluğu tarafımızdan teyit edildikten sonra başvurunuz onaylanacaktır.

  • Staj hareketliliğine başvuru yapabilmeniz için staj yapacağınız kurumu bulmuş olmanız gerekmektedir. Staj yapılacak kurumu bulmuş olmak demek, öğrencinin eğitim gördüğü alanda faaliyet gösteren bir firmada/kurumda iş deneyimi elde etmek üzere yazılı bir onay almış olması demektir. Onay aldığınız kurum yetkilisi tarafından imzalanmış “Letter of Acceptance for Traineeships (Staj Hareketliliği için Kabul Mektubu)” formatını web sitemizde bulabilirsiniz ya da buraya tıklayarak indirebilirsiniz. Bu form harici bir form kullanılacaksa formun içerdiği tüm bilgileri içeren bir belge olmalıdır.
  • Başvurunuz sırasında sistem sizden bu Letter of Acceptance for Traineeships belgesini yüklemenizi ve staj yapacağınız kurumun ismini yazmanızı isteyecektir. Bu konu ile ilgili herhangi bir sorun yaşamanız durumunda lütfen erasmusogrenim@comu.edu.tr adresinden e-posta yoluyla yetkilimiz ile iletişime geçiniz.

Online Başvuru Formunda yer alan “Başvuru Bilgileri” kısmındaki “Hareketliliğe hibesiz olarak katılmak istiyorsanız işaretleyiniz” kısmını lütfen işaretlemeyiniz. “Hibesiz hareketlilik başvuruları” Erasmus Hareketliliği Sonuçlarından sonra başlayacaktır.

Bu proje kapsamında staja seçilen öğrenciler hareketliliklerini Haziran 2022 tarihinde başlayıp Temmuz 2023 arasında gerçekleştirmelidir ve hareketlilik en geç Temmuz 2023’te sona ermiş olmalıdır.

Staj hareketliliği hibe kontenjanları eğitim kademesine göre yapılacaktır. Aynı eğitim kademesindeki tüm bölümler için tek bir kontenjan olacaktır ve o kademedeki tüm başvurular tek bir liste olarak değerlendirilecektir, tahmini kontenjan listesi için tıklayınız.

Erasmus staj hareketliliği başvuru kılavuzu için tıklayınız.

Başvuru yapacağınız sistemin kullanım kılavuzu için tıklayınız.

Staj hareketliliği başvurusu yapmak için tıklayınız.

Son Başvuru tarihi 28 MART 2022, saat 17:00!

Sorularınız için lütfen erasmusogrenim@comu.edu.tr'ye e-posta atınız.

Ekler

2022-2023 Akademik Yılı Staj Hareketliliği Başvuru Kılavuzu.pdf
2022-2023 Akademik Yılı Staj Hareketliliği Tahmini Kontenjan Listesi.pdf
Letter of Acceptance for Traineeship 2021.docx