Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Erasmus Birimi

2020-2021 Akademik Yılı Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği Başvuruları Başlamıştır!

-

Bu başvuru duyurusu, 31.01.2020 tarihinde yayınlanan 2020-2021 Akademik Yılı Erasmus+ Öğrenim ve Staj Hareketliliği duyurusunun pandemi koşulları nedeniyle ertelenmesi üzerine 2020-2021 Akademik yılı içinde öğrenim hareketliliği gerçekleştirebilecek öğrenciler için ve;

7 ve 9 Mart 2020 tarihinde gerçekleşmiş ve sonuçları 13 Mart 2020 tarihinde açıklanmış Erasmus Yabancı Dil Sınavına katılan ve 50 ve üzeri puan alan veya hali hazırda YDS, e-YDS, TOEFL ve YÖKDİL sonuçları olan öğrencilere yönelik açılmıştır.

  • Online başvuru yapmadan önce lütfen tercih edeceğiniz üniversitelerin talep ettiği yabancı dil seviyelerini kontrol ediniz.
    Anlaşmaları ve dil seviyelerini kontrol edebilmek için tıklayınız.
  • Anlaşmaların dil seviyelerini Öğrenci Hareketliliği kısmından kontrol etmeyi unutmayınız.

Örnek olarak:

 

  • Sadece online başvuru yapılacaktır.
  • KION sistemine ön başvuru yaptıktan sonra size gönderilen kullanıcı adı ve şifre ile sisteme girip, bilgilerinizi güncelleyip, tercih yapmanız ve başvurunuzu tamamlamanız gerekmektedir.
  • Sadece ön başvuru yapmak yeterli değildir!
  • Başvuruda YADYO’nun gerçekleştirmiş olduğu Erasmus Yabancı Dil Sınav sonucunu kullanacaksanız YADYO’dan sınav belgesi almanıza gerek yoktur. Sisteme sonucunuzu girmeniz yeterlidir. (Sistem bir sınav belgesi yüklemenizi zorunlu tutacağı için “YADYO” adını verdiğiniz boş bir Word dosyası yükleyebilirsiniz.)
  • YDS, e-YDS, YÖKDİL ya da TOEFL sonucunuzu kullanacaksanız sonuç belgenizi pdf ya da jpeg formatında sisteme yüklemelisiniz. Bu belge doğrulama kodu içeren bir belge olmalıdır.
  • Güncel transkriptinizi ÜBYS’den pdf olarak alıp sisteme yükleyebilirsiniz. Öğrenci işlerinden imzalı transkript almanıza gerek yoktur. Beyan ettiğiniz not ortalamanız ve yüklediğiniz pdfnin doğruluğu tarafımızdan teyit edildikten sonra başvurunuz onaylanacaktır.
  • Online Başvuru Formunda yer alan “Başvuru Bilgileri” kısmındaki “Hareketliliğe hibesiz olarak katılmak istiyorsanız işaretleyiniz” kısmını lütfen işaretlemeyiniz. “Hibesiz hareketlilik başvuruları” Erasmus Hareketliliği Sonuçlarından sonra başlayacaktır.

Erasmus+ öğrenim hareketliliği başvuru kılavuzu için tıklayınız.

Başvuru yapacağınız web sitenin kullanım kılavuzu için tıklayınız.

Öğrenim hareketliliği başvurusu yapmak için tıklayınız.

Son başvuru tarihi 5 EKİM 2020!

Sorularınız için lütfen erasmusogrenim@comu.edu.tr'ye e-posta atınız.

Ekler

Öğrenim Hareketliliği Online Başvuru Kılavuzu.pdf