Giden ÇOMÜ Öğrencisi (Öğrenim Amaçlı) Başvuru İşlemleri

Yurtdışına ÖĞRENİM AMAÇLI  Gitmek İçin Başvuran Öğrencilerin Başvuru İşlemleri ve

Akademik Birim Koordinatörleri Tarafından Yapılacak İşler Konusunda Bilgiler

BAŞVURU İŞLEMLERİ

Erasmus Öğrenim Seçimleri senede bir kez gerçekleştirilmekte olup bir sonraki akademik yıl Güz ve Bahar döneminde gidecek öğrenciler seçilmektedir.

Erasmus Öğrenim Hareketliliği başvuruları iki aşamadan meydana gelmektedir.

·         Erasmus Yabancı Dil Tespit Sınavı (YADYO tarafından düzenlenmektedir)

·         Erasmus Online Başvuru (Web sitesi üzerinden gerçekleşmektedir)

Her akademik yılında başvuru takvimi yeniden belirlenir. İlan edilen takvime göre Erasmus Yabancı Dil Sınavı için YADYO sekreterliğine, Erasmus Online Başvurusu için ise Web-sitesinde duyurulan bağlantı  üzerinden başvuru yapılmaktadır. Erasmus Online Başvuru sonrasında öğrencilerin email adreslerine gönderilen formun çıktısını alarak imzalayıp Erasmus Ofisine getirmesi beklenmektedir.

BAŞVURU İŞLEMLERİ ESNASINDA KOORDİNATÖRLERİN GÖREVİ

Erasmus Koordinatörlerinden sorumlu oldukları bölüm öğrencilerine Erasmus Başvuru Takvimi ve süreci ile ilgili bilgi vermesi beklenmektedir. Her başvuru döneminin öncesinde Erasmus Fakülte ve Bölüm koordinatörleri süreç ile ilgili olarak güncel bir şekilde elektronik posta yoluyla bilgilendirilmektedir.

Ayrıca Erasmus Online Başvurusu esnasında öğrencilerin ikili anlaşmalar arasından yapacakları seçimler konusunda da danışmaları halinde Erasmus Birim Koordinatörlerine yönlendirileceklerdir. Bu tercihlerin ülke ve üniversite bağlamında daha önceki tecrübeler de göz önünde tutularak akademik olarak değerlendirilmesi ve öğrencilere bilgi verilmesi beklenmektedir.