Giden ÇOMÜ Öğrencisi Gitmeden Önce Yapılacaklar

Yurtdışına Gitmek üzere Seçilen Öğrencilerin  Gitmeden Önce Yapılacağı İşlemler

Seçilen öğrencilerin işlemleriyle ilgili ayrıntılı bilgi aşağıdaki web sitesinde ayrıntılı olarak öğrencilere sunulmaktadır.

Kısaca özetlemek gerekirse ;
· Erasmus Birimi karşı kuruma öğrencinin seçildiğini bildiren bir mektup (Letter of Confirmation) gönderir.
· Öğrenci ev sahibi kurumun ilgili web sitesine girerek, karşı kuruma başvuru aşamaları hakkında bilgi edinilir ve gerekli formlar doldururlar. Öğrenciler bu konuda Akademik Birim Koordinatörlerinden destek alırlar.

· Karşı kurumun ders listesi incelerek   Learning Agreement Formu     doldurulur. Çıktısını aldığınız Learning Agreement belgesini imzalayınız,Akademik Birim Koordinatörünüze imzalatınız ve Kurum Koordinatörünüz Ümit Güder'e mühürletiniz. Akademik Birim Koordinatörleri derslerin seçilmesi aşamasında öğrenciye yardımcı olur.

·  Bu nüsha (eğer karşı kurum orjinal Learning agreement istiyor ise) başvuru belgeleriyle birlikte karşı kuruma gönderilmelir. Karşı kurum Learning Agreement'ın orijinalini istemiyor ise taratıp karşı kuruma göndermeniz yeterli olacaktır. Learning agreement karşı kurum tarafından da imzalanacak / mühürlenecek ve size belgenin taranmış hali e-posta ile gönderilecektir. İmzalanmış ve onaylanmış Learning agreement'ın çıktısı Erasmus Birimi'ne getirilecektir.

· Karşı kurum Akseptans yollar.

· Öğrenci pasaport çıkartır.

· Öğrenci vize başvurusunda bulunur.

· Öğrencilerin gitmeden önce yol ve sağlık sigortası yaptırması gerekmektedir. Bu sigorta vize işlemleri sırasında da gerekli olmaktadır.  Öncelikle gidilecek ülkenin Konsolosluğu ile ilişkiye geçilip ne tür bir sigorta istedikleri öğrenilmelidir.

· Öğrenci Ziraat Bankası 18 Mart Şubesi'nde ya da kendi tercih ettiği bir Ziraat Bankası şubesinde Euro Hesabı açtırır.
· Öğrenci ÇOMU'da okul kaydını yaptırır ve (varsa) harcını yatırır. Ancak kayıt sırasında zorunlu dersler de dahil olmak üzere ders seçmeyeceklerdir. Akademik koordinatörler öğrenci adına herhangi bri ders atamayacaklardır.
· Öğrenci aşağıdaki belgeleri Erasmus Birimi'ne bir gömlek dosya /poşet dosya içinde getirir.

· Bilgi Formu
· Akseptans (Fotokopisi)
· Learning Agreement (Aslı)
· Pasaportun kimlik ve vize sayfalarının kopyası
· İngilizce Sigorta poliçesinin kopyası
· Sağlık Sigorta Beyanı

· Erasmus Birimi öğrenci sözleşmesini hazırlar.
· Ulusal Ajans'tan hibe ÇOMU hesabına yatırılınca öğrencinin banka hesabına ödeme yapılır.
· Öğrenci gidecekleri kurum ile ilişkiye geçerek konaklama yerinin ayarlanmasını sağlarlar.
· Öğrenci dönüşte Confirmation of Erasmus Exchange and Study Period formunu getirir. Formda belirtilen öğrenim başlangıç-bitiş tarihlerine göre toplam hibesi yeniden hesap edilerek yapılır. Öğrenciler yalnızca Erasmus öğrenim dönemleri için yurtdışında bulundukları süre karşılığı hibe alabilirler; planlanan değişimden daha kısa kalınırsa, öğrencinin geri ödeme yapması gerekebilir.

Bilgi Formu .doc
Sağlık Sigorta Beyanı.doc